Termék leírása
A tyúkok kopasztására kialakított dobos baromfi kopasztó 62 kopasztóujjat tartalmaz, amelyek kb 15-20 mp alatt kopasztják meg a tyúkot. A kopasztó minőségi és ellenálló műanyagból készült, egyszerre 1 maximum 2 tyúk kopasztására alkalmas.
A kopasztás előkészítése
A kopasztás előtt a baromfit szükséges megfelelően leforrázni (lásd az ajánlott táblázatot alul). Ajánlott betartani a kopasztási hőmérsékletet és időt. Ha a baromfi az ajánlottnál hosszabb ideig forrázzuk, probléma merülhet fel a kopasztás közben. A feltüntetett idők csak ajánlottak, ezért javasoljuk, hogy a forrázás közben a baromfit folyamatosan ellenőrizze.
BAROMFI FAJTÁJA HŐMÉRSÉKLET °C FORRÁZÁS IDŐTARTAMA (S)
tyúk 60 - 65 30 - 40
liba 60 - 65 80 - 95
fácán 63 - 67 70 - 90
kacsa 63 - 67 160 - 180
liba 70 - 72 120 - 130
A helyes kopasztás menete
Először a kopasztót csatlakoztassa az elektromos hálózathoz. Mielőtt a baromfit a kopasztóba helyezi, az alsó részen lévő kapcsolóval kapcsolja be a kopasztót. A baromfit óvatosan helyezze a tolltépőbe és hagyja működni. A baromfi kopasztási ideje körülbelül 30 másodperc. Kopasztás közben célszerű hideg vízzel leöblíteni a dob belsejét, hogy eltávolítsuk a tollakat és egyéb szennyeződéseket a dobról. Ez növeli a kopasztás hatékonyságát. Miután a baromfit megkopasztottuk, kapcsoljuk ki a kopasztót, és mossuk meg a baromfit hideg vízben. A következő baromfi esetében ismételjük meg az egész folyamatot (lásd fent). A kopasztás után a koptatót alaposan meg kell tisztítani a szennyeződéstől. Soha ne terhelje túl a kopasztót a megengedettnél nagyobb súllyal. Ha véletlenül túlterheli a készüléket, a motor leáll. Ilyenkor csökkentenie kell a forgótárcsára nehezedő súlyt.
"i-pluck“ Technológia
A CIMUKA cég 2 éves kutatása alapján feljesztettek ki, melynek célja, hogy minőségi, gazdaságos, de rendkívül hatékony megoldást kínáljon vásárlóinak a vizi és kapirgáló baromfi kopasztására. Ennek eredményeként kifejlesztették a szabadalmaztatott „i-pluck” technológiát – , amelyet a CIMUKA dobos baromfikopasztóiban használnak, amelyeket jelenleg a világ több mint 20 országában kínálnak. A versenytársakhoz képest direkt hajtástechnológiát alkalmaznak, aminek köszönhetően nincs szükség segédszíjak és szíjtárcsák használatára a motor teljesítményének átviteléhez. Így nincs ilyen veszteség az átvitel során és a redundáns alkatrészek kopása során, így egyszerű és hatékony módot biztosítanak az energiafogyasztás akár 50%-os csökkentésére. Ehhez a megtakarításhoz hozzájárul a speciálisan kifejlesztett kopasztóujjak elrendezése is, amelyek a kutatások szerint a forgótárcsa és a védődob leghatékonyabb pontjain helyezkednek el. Az "i-pluck" technológiával működő CIMUKA dobos baromfikopasztók kiváló minőségű, tartós műanyagból készülnek, és csomagolásuk a könnyű kezelhetőség és szabványos csomagszállítás érdekében történik. A csomag különálló részekből áll, amelyeket az alábbi egyszerű, képi utasítások szerint kell összeszerelni a termék megfelelő működése érdekében.

Összeszerelési útmutató (videó):
Dob átmérője | 44 cm
|
Kopasztóujjak száma | 62
|
Terhelhetőség | max. 6 kg
|
Kopasztás ideje | kb 15-20 mp
|
Kapacitás | maximum 2 tyúk
|
Csomagolás mérete | 48x48x40 cm
|
| |